Wakeboarden is een van de leukste activiteiten op de zomervakanties voor sportieve mensen. Maar je moet natuurlijk wel een wakeboard kopen en dat kost wel wat geld.

Een wakeboard kopen kost zomaar wel eens tussen de 300,- en de 500,-. Maar dan heb je ook wel iets hoor. Een wakeboard kopen doe je niet zomaar. Je moet alleen een wakeboard kopen als je het ook goed kan, anders is het zonde van de investering. Er zijn mogelijkheden om te huren en even te proeven wat je ervan vindt

Wakeboard kopen

Als je een wakeboard koopt moet je natuurlijk wel weten of je goede kwaliteit hebt en geen troep. Maar hoe weet je nou of je goede kwaliteit hebt of niet? Met wakeboarden heb je natuurlijk ook schoenen nodig. Je hebt allerlei verschillende soorten. Je hebt schoenen met veters of met traps. Wat is nou beter?

veters:

  • Veters zitten strakker
  • Meer contact met je board
  • Optimale steun voor je benen
  • Moeilijker aan/uit doen.

Traps:

  • Sneller aan en uittrekken
  • Ook blindelings te openen
  • Ze zitten losser

Hoe sta je op een wakeboard

De stand hoe je staat is ook belangrijk. Een trucje om te weten welk been voor moet staan is:

Ga op een skateboard staan en kijk welk been je voor het beste vind staan. Een ander trucje is:

Laat iemand je in je rug duwen en de eerste voet die je naar voren zet, is meestal ook de voet die voor komt te staan op je wakeboard. Je moet altijd een wakeboard kopen bij een winstersport watersport winkel of een winkel die is gespecialiseerd in wakeboarden. Zorg bij een wakebord kopen dat je goede kwaliteit hebt dat lang mee gaat en niet snel stuk gaat. Een wakeboard moet stevig zijn en lang mee gaan. Hij moet tegen stoten van het water kunnen en natuurlijk niet zomaar breken. Je moet er goed op kunnen staan en flexibel zijn.

Hoe gaat wakeboarden?

Met wakeboarden hang je achter een boot op een plank. Je moet het een beetje het zelfde zien als snowboarden maar dan in het water en hou je je vast aan een touw en word je voort getrokken. Wakeboarden is een gevaarlijke sport. Je moet er goed mee uitkijken en weten hoe je moet vallen n als je valt. Anders kan je iets breken en dat is nooit fijn. Een wakebord kopen moet je goed over nadenken. Eerst kijken of je het wel kan en of je het graag wilt doen en daarna een goed board uitzoeken en racen maar !

wakeboard kopen plaatje