U kent het wel, het eerste en tweede kind hebben een eigen kamer maar nu komt er een derde aan. Alles moet omgegooid worden zodat die derde een eigen kamer kan hebben. Het is een hele verhuizing zonder ook maar een moment een adreswijziging te hebben. De grootste kamers waren al bezet, dus nu moet er iemand naar dat kleine kamertje. In dit artikel leest u hoe het kleinste kamertje de mooiste en beste kamer wordt met een hoogslaper.

Ruimte creëren

Het liefst wordt er in een kleine kamer zo min mogelijk spullen gezet zodat het niet kleiner lijkt. Echter moeten er wel een aantal meubels in de kamer komen om het functioneel te maken. Om de ruimte toch groot te laten lijken met meubels erin, is het verstandig om transparante meubels te gebruiken. Want hoe meer je kan zien, hoe groter de kamer lijkt.

Denk ook goed aan de kleuren die u wilt gaan gebruiken voor in de kamer. Zo maakt de kleur wit de kamer groter doen lijken en geeft zwart juist een verkleinend effect. Bij de juiste kleuren hoort ook de goede verlichting. Het liefst is er veel daglicht, met een groot raam kan u dit makkelijk in de kamer creëren.

Het laatste geheim om een kamer groter te doen lijken is, om een spiegel aan de muur te hangen. De reflectie van de spiegel doet de kamer groter doen lijken.

Het beste bed: de hoogslaper

Een hoogslaper is het beste bed om een kleine kamer extra goed te benutten en het groter te doen lijken. Hoogslapers zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. U kan voor een hoogslaper kiezen die meteen het een en ander erbij levert. Denk hierbij aan een bureau, kast/opslagruimte, zithoek en trap. Hierbij heeft u meteen een compleet pakket dat zo neergezet kan worden in de kamer. Door deze elementen onder de hoogslaper te plaatsen bespaart u ruimte in andere delen van de kamer.

U kan er ook voor kiezen om een simpele hoogslaper aan te schaffen zonder extra onderdelen. Als u voor een hoge hoogslaper kiest en u kamer is ook aan de hoge kant, dan kan u het bed boven de deur plaatsen. Hierdoor bespaart u veel ruimte en ziet men niet meteen de hoogslaper als men binnenkomt. Daarnaast kan de kamer verder ingericht worden om alle ruimte te hebben om te spelen.

Een mooi meegenomen eigenschap is dat je met een hoogslaper zeer eenvoudig een hut kan bouwen, en wie wil dat nou niet.