Wanneer je er voor wilt zorgen dat je monitor daadwerkelijk afspeelt wat jij wilt, dan is het aansluiten van een goede displayport kabel echt van belang. Want zo’n displayport kabel maakt dat je video en audio gemakkelijk kunt verzenden van bijvoorbeeld je computer naar je monitor. Je kiest dan natuurlijk voor een displayport kabel van goede kwaliteit, zo weet je zeker dat er geen kwaliteit in beeld en geluid verloren gaat onderweg van het ene naar het andere apparaat.

Waarom een displayport kabel?

Heel simpel: zonder displayport kabel kun je nog zulke goede apparatuur hebben, maar je kunt er dan verder maar weinig mee. De displayport kabel zorgt ervoor dat de beelden en geluiden van bijvoorbeeld een video of dvd-speler naar je televisie gaan. Zo’n ding is dus van essentieel belang als jij een filmavondje hebt georganiseerd. Dus, voor je mensen gaat uitnodigen, zorg je dat je apparatuur in orde is. Van te voren even goed testen kan ook geen kwaad, zo weet je zeker dat alles werkt zoals het zou moeten werken.

Hoe ziet een displayport kabel eruit?

Zo’n kabel lijkt wel wat op een HDMI-kabel. Er is een heel belangrijk verschil: de displayport kabel is voorzien van een soort klemmetjes waardoor deze altijd goed vast in je apparatuur blijft zitten. Zo weet je zeker dat de kabel niet onverhoopt los raakt of er zomaar uit glijdt. Dat is vooral van belang als je bijvoorbeeld videogames gaat spelen. Het kan er dan nog wel eens ruig aan toe gaan. En als je in al je enthousiasme op de grond staat te springen, moet zo’n kabel het wel volhouden. Want komt deze tussentijds los, kan het zomaar zijn dat je gegevens (en dus je highscore) verloren gaan. Dat wil je natuurlijk niet.

Een displayport kabel aanschaffen, waar doe ik dat?

Je kunt er natuurlijk voor naar een winkel. Maar uit zo’n rek met allerlei kabels is het lastig om de juiste kabel te kiezen. Ik ga zelf voor de aanschaf van een displayport kabel naar de webshop die ik bovenaan deze tekst heb gelinkt. Waarom? Omdat ik daar de beste service en het beste advies krijg. Er zijn nogal wat kabels voor diverse apparatuur beschikbaar en ik wil natuurlijk zeker weten dat ik de juiste aanschaf. De kabel is met een dag in huis, dus dat is mooi snel. En in de tussentijd… doe ik alvast inkopen voor het filmavondje.