wanna-haves.nl

Lamelparket: de ideale vloerbedekking

lamelparket

Wat is lamelparket?

Parket is een soort vloerbedekking, die bestaat uit houten delen van verschillende formaten, die je ook op verschillende manieren in elkaar kunt leggen. Op deze manier kunt u de perfecte symmetrie uit uw vloer halen of kleuren en soorten combineren. Lamelparket is parket bestaande uit verschillende lagen. Het is op het moment veruit het meest verkochte parket. De bovenste laag is altijd van hardhout, meestal eikenhout, en de lagen daaronder zijn van multiplex. De verschillende lagen worden kruislings verlijmt, waardoor de opbouw van het lamelparket zo min mogelijk uitzet en krimpt. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende manieren op uw vloer te plaatsen zonder dat er later problemen ontstaan.

Waarom lamelparket?

Er zijn vele voordelen aan lamelparket in vergelijking met andere soorten vloerbedekking. Het is goedkoper dan massief houten vloeren maar heeft toch hogere kwaliteit. Ook kunnen houten vloeren gemaakt van lamelparket op vloerverwarming worden geplaatst, zonder dat de vloer hiervan kapot gaat. Het is makkelijk te plaatsen op allerlei soorten, maten en vormen en past dus zonder moeite in uw huis, ondanks eventuele rare hoeken of vormen. De lamelparket platen worden kant en klaar gelakt of geolied, zodat u er na plaatsing niets meer aan hoeft te doen. Doordat de platen door middel van een clicksysteem in elkaar worden gezet is de vloer verhuisbaar en kunt u de maat en vorm altijd aanpassen, zodat de vloer zelfs meeverhuisd kan worden.

Soorten en varianten

Lamelparket bestaan in twee varianten: 1-strooks en 3-strooks. De 3-strooks variant heeft de uitstraling van een traditionele parketvloer, maar is door de opbouw een stuk betaalbaarder. De 1-strooks variant heeft meer de uitstraling van massief parket. Zo kunt u het uiterlijk hebben van uw ideale vloer, maar zonder de hoge prijzen.

Lamelparket kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. De platen kunnen zweven gelegd worden. Dit is goedkoop en houdt de dikte van de vloer beperkt. Ook kan het op al zwevende andere platen worden gelegd. De platen kunnen ook op rachels op verlijmde platen worden geplaatst.

Afwerking

De bovenste, en dus zichtbare, laag van lamelparket is vrijwel altijd van eikenhout. Eikenhout kan afgewerkt worden met olie, lak of hardwax, welke allemaal kleurpigmenten kunnen bevatten. Zo kun je dus altijd zorgen dat je vloer de kleur krijgt die je wil. Het eikenhout kan geborsteld of gerookt worden voor een andere uitstraling, of er kan gekozen worden voor verouderd hout voor een geleefd karakter. Met lamelparket ben je er dus altijd zeker van dat je voor een betaalbare prijs een makkelijke vloer hebt, en deze hoe dan ook perfect in uw huis past – zowel qua vorm en maat als qua uitstraling.

Mobiele versie afsluiten