Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en langzaam aan gaan we richting de lente. Meteen een goed excuus om je kledingkast te heroverwegen. Welke ‘musthaves’ mag je echt niet missen en wat kan je beter maar weer terug leggen. Ook voor mannen zijn er een aantal kledingstukken die hij echt zou moeten hebben en welke niet. Ook al doen mannen er een beetje ‘laid-back’ over, toch het kan zeker helpen om genoeg aandacht te besteden aan je kleding kast. Zo weet je zeker dat je juist gekleed wordt en hoef je geen zorgen te maken wanneer iemand je op je kleding beoordeelt, ja dit kan ook onder mannen plaatsvinden.

  1. Casual blazer is altijd welkom

Een casual blazer is zeker handig om te hebben, zo zit je namelijk altijd goed. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je naar een evenement of bespreken gaat waarbij je niet zo goed kan inschatten hoe je het beste en gepast heen kan gaan. Op dat soort momenten komt een casual blazer goed van pas! Zo zit je er vaak een beetje mee in het midden en kun je dus niet fout gaan.

  1. Met tenminste één goed horloge kom je al heel ver.

Niet helemaal een kleding stuk, maar zeker iets wat niet mag missen. Een mooi horloge zou overal moeten kunnen bij passen en maakt je outfit helemaal af. Het komst modieus en tegelijkertijd verstandig over. Het kan wel wat kosten jammer genoeg, maar je zult zeker ervan profiteren wanneer je een mooi horloge hebt die je outfit helemaal afmaakt.

  1. Efficiënt met strijkvrije overhemden.

Dat een overhemd een ware ‘musthave’ voor in zijn kledingkast is valt niet over te twisten. Het kan alleen lastig zijn wanneer je ze keer op keer moet strijken om ze weer netjes eruit te laten zien. Dat is nog best wel een werk. Kies daarom voor een efficiëntere manier en ga voor strijkvrije overhemden. Deze hebben een speciale behandeling gekregen waardoor ze minder snel zullen kreuken. Ontzettend handig en zal je heel wat tijd schelen!

  1. Een nette chino zal hoe je hem draagt bijdrage aan zijn kledingkast.

Of hij nu voor een korte of lange chino gaat, chino’s zijn zeker van toegevoegde waarde aan zijn kledingkast. Voor de aankomende seizoenen zou het aan te raden zijn om voor een korte chino te gaan, maar beide variatie zijn prima. Chino’s zijn een nette broek, maar die ook heel goed casual gedragen kunnen worden. Komt dus perfect uit voor de heren die niet zo fan zijn van shoppen.