Lekker op vakantie gaan is een must om af en toe je batterij op te kunnen laden. Vanwege de COVID-pandemie is het tegenwoordig echter best wel risicovol een vakantie naar het buitenland te boeken. Gelukkig is er in Nederland zelf eigenlijk meer dan genoeg te doen. In dit artikel geven we je een paar tips voor het mooie Noord-Brabant. Waar de mensen het bourgondische leven hebben uitgevonden en tot diep in de nacht in de kroeg hangen. Zoals Guus Meeuwis het zo mooi beschrijft in een van zijn liedjes: “en dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht”.

 

Een dagje shoppen in Eindhoven, Breda of Den Bosch

Boek je een vakantie nederland? In Noord-Brabant zijn er genoeg leuke steden te vinden waar je heen kunt om een dagje lekker te winkelen of cultuur te snuiven. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd, van oorsprong omdat de luciferindustrie er bloeiende was en later omdat Philips zich er vestigde. In Eindhoven vind je niet alleen het PSV Museum en het Philips Museum, maar ook een aantal design hotspots, zoals de showroom van Piet Hein Eek. Ga je een dagje naar Den Bosch, dan kan je het mooi combineren met een romantisch boottochtje door de Binnendieze. In Breda valt er te genieten van een van de vele (overdekte) terassen of kan je een bezoekje brengen aan De Grote Kerk waar ook vaak culturele evenementen plaatsvinden.

 

Uitwaaien in De Biesbosch of op De Groote Heide

Niet alleen de steden zijn leuk om te bezoeken, in Noord-Brabant is er ook veel prachtige natuur te vinden. Ga bijvoorbeeld lekker uitwaaien in De Biesbosch waar je als je geluk hebt misschien ook nog wel een bever in het water weet te spotten! De Groote Heide is een ander prachtig natuurgebied op de grens van Nederland met België. Boek een bungalow in een van de Bungalowparken Nederland in de buurt en geniet van een lange wandeling in het mooie heidegebied.

 

Een bezoekje aan de Efteling of De Beekse Bergen

Ook voor jonge kinderen is er genoeg te doen in Noord-Brabant. Wat dacht je van een bezoek aan de Efteling in Kaatsheuvel? Niet alleen voor jong, maar ook voor oud is hier genoeg te beleven. Durf je in een van de achtbanen te stappen of luister je liever naar een van de vele verhalen in het sprookjesbos? De Beekse Bergen is een dierenpark waar je vanuit je eigen auto op safari kan door het park. Ontzettend bijzonder om de leeuwen en giraffes van dichtbij te zien!

 

Kortom, er is genoeg te doen in Noord-Brabant om je vakantie goed mee te vullen!