In de wereld zijn veel opvallende kledingmerken te koop, maar Patagonia is wel heel bijzonder. Nog niet zo lang geleden riep dit bedrijf op om vooral minder van hun kleding te kopen. Dat kan nooit goed geweest zijn voor de omzet. Maar Patagonia streeft een doel na en dat was wat ze met hun oproep probeerde te bereiken. Dus waar staat dit merk voor en wat kun je er zoal krijgen? Hieronder alles over Patagonia.

Patagonia: het begin

Patagonia werd in 1973 opgericht door de avontuurlijke Yvon Chouinard. Deze man was een fervent klimmer, maar hij hield ook erg van kajakken, surfen en vliegende vissen vangen. Maar voor al dat buitenleven had hij geen passende kleding. Toch richtte hij zich in eerste instantie vooral nog op materiaal voor het beklimmen van bergen. Pas in de jaren zeventig richtte hij zich meer op stoere buitenkleding. Tegelijkertijd werd Chouinard zich meer en mee bewust van het milieu. Hij ontdekte dat door hem verkocht materiaal schade toebracht aan de bergen en dat wilde hij niet. Zo werd de door hem opgerichte kledinglijn Patagonia milieuvriendelijk.

Kies bewust

Chouinard ging met zijn merk ver in het milieubewust werken. Zo is er naast de fabriek een restaurant waar je veganistisch kan eten. En natuurlijk past de oproep om minder te kopen van het merk Patagonia daar dus ook bij. Chouinard roept op materiaal her te gebruiken en het is zelfs mogelijk kleding die je niet meer draagt in te ruilen voor nieuwe. Van de oude kleding wordt een nieuwe lijn ontworpen. En toen Chouinard erachter kwam dat de productie van katoen alles behalve milieuvriendelijk is, ging hij over op organisch katoen. Kortom, Patagonia probeert met de productie van haar kleding milieuvriendelijk te werken en dat past prima bij de outdoor kleding die ze verkopen.

Het merk

Patagonia staat dus voor stoere outdoor kleding. De jassen zitten bovendien vol met technische hoogstandjes die zorgen dat jij het buitenleven, weer of geen weer, goed kan verdragen. Denk aan gelijmde naden en 2 layer beschermde lagen zodat je tegen elk weertype bestand bent. Het merk verkoopt inmiddels alles wat je buiten nodig kan hebben van stoere jassen tot truien en broeken. Maar ook tassen en overhemden behoren tot de voorraad. Dus als je een echt outdoor type bent, zoek dan eens op dit merk. Patagonia heeft veel te bieden en er zit zeker wat voor jou bij.