wanna-haves.nl

Rubberboot

rubberboot plaatje

Ik denk dat iedereen wel weet wat een rubberboot is en wat het doet. Ik ga jullie vandaag in deze blog er nog meer over vertellen. Ik ga vertellen wat de voordelen zijn van een rubberboot en wat de nadelen zijn, ook ga ik vertellen wat je er allemaal mee kan doen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Veel leesplezier.

Wat is het nut van een rubberboot ?

Een rubberboot is handig voor in het wilde water. Je ziet als je een rubberboot in het wilde water zet dat het niet stuk gaat en dat je er rustig in kan blijven zitten. Als je een houten boot neemt en die gaat over het wilde water dan kunnen de botsingen van de golven scheuren in het hout veroorzaken en dan gaat de houten boot stuk. Dit gebeurt niet bij een rubberboot. Zo’n boot is flexibel en kan tegen stoten. De enige manier hoe zo’n boot stuk gaat is als je over een scherpe punt gaat en die maakt een gat in de boot. Een rubberboot kan je makkelijk opblazen en weer leeg laten lopen. Dat is natuurlijk heel handig. Als je in de winter bijvoorbeeld je boot in een garage moet leggen, dan kost dat veel geld. Met een rubberboot kan je hem gewoon laten leeg lopen en in je eigen garage, gratis, in de winter daar houden en dan gewoon weer in de zomer opblazen en weer gaan varen. Op een rubber bootje past ook een grotere motor. Hij kan meer hebben en het is meer een soort van stunt bootje die je kan gebruiken, heel handig voor jonge jongens die dat helemaal stoer vinden.

Wat kost het ?

Het kan verschillen van prijs. De ene kost 5.000,- en de ander kost 1.000,-. Als je die prijzen vergelijkt met een houten boot dan is het best wel goedkoop. Een sloep bijvoorbeeld, daar ben je ongeveer rond de 30.000,- voor kwijt. Met de kosten dat je een garage moet hebben in de winter en alle kussens die je op de boot hebt. En je moet een vaar bewijs hebben, dat hoeft bij een rubber bootje niet. Dat is het nadeel van een houten boot en weer een voordeel van een rubber bootje. Ik zal dus altijd een rubberboot aanbevelen omdat dat gewoon beter is voor als je wat onvoorzichtig bent.

Mobiele versie afsluiten