Het houten horloge voor heren is iets wat je steeds vaker ziet in het straatbeeld. Het houten horloge voor heren is een trend die vanuit amerika is komen overwaaien richting europa. Het is een sympathiek product om dat het duurzaam is en een natuurlijk uiterlijk is. Door de houtstructuur is ieder houten horloge voor heren anders. Dat maakt dat je als man iets unieks om je pols hebt en dat is dat wat je wil hebben. Daarom de hoogste tijd om op wanna-haves toe te lichten waarom je een houten horloge voor heren moet willen hebben.

 

Hoe wordt het houten horloge voor heren gemaakt?

Het houten horloge voor heren wordt gemaakt van voornamelijk bamboe hout of zebra hout. De kast is altijd van hout en vaak heeft het houten horloge voor heren ook een houten schakelband. Deze houtsoorten zijn duurzaam te verbouwen. Dit maakt het houten horloge duurzaam. Bamboebomen zijn bijvoorbeeld na 5 jaar klaar om mee te produceren. Met bamboe kan je daarom produceren zonder dat het ten koste gaat van de bebossing in deze wereld. Daarnaast zijn er producenten die bij ieder verkocht houten horloge voor heren een nieuwe boom planten. Daarmee neemt de bebossing per verkocht horloge toe. Hoe sympathiek is dat? Zebra hout is een populair houtsoort omdat het een hele duidelijke tekening heeft. In dit hout zijn door de manier van zagen de jaarringen heel goed zichtbaar wat het horloge een hele duidelijk houtlook geeft. Ieder klokje van zebra hout is daardoor anders en uniek. Je weet dus zeker dat jouw horloge niemand anders heeft.

Wat voor uurwerk heeft het houten horloge voor heren?

De meest gangbare uurwerken zijn uiteraard beschikbaar. Voor heren is het automatisch uurwerk echt een aanrader. Deze horloges hebben een wat meer robuust en industrieel uiterlijk. Vaak is het automatisch uurwerk open waardoor het uurwerk met alle radartjes goed zichtbaar is. Het automatisch uurwerk heeft een gewichtje wat bij beweging ervoor zorgt dat er een veer onder spanning komt te staan. Hiermee wordt het uurwerk opgewonden en blijft het horloge lopen. Dit betekent wel dat als je je houten horloge voor heren niet draagt dat deze binnen een aantal dagen stil komt te staan. Je hebt dus de keuze om deze regelmatig te dragen of een speciale opbergdoos voor automatische horloge aan te schaffen. Deze opbergdoos blijft in beweging waardoor je automatisch uurwerk zich blijft opwinden ook als je deze niet draagt. Scheelt een hoop gelijkzetten.