U denkt waarschijnlijk bij een werkjas al snel aan een gele reflecterende jas. Echter hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn. Mensen hebben namelijk een bepaald idee gekregen bij deze gele jassen. Zo’n jas word namelijk al snel geassocieerd met een andere sociale klasse. Veel mensen willen hier toch niet bij horen en zullen dan toch al snel afkeurend denken over een werkjas. Met deze gedachte doet u, uzelf te kort maar ook zeker de werkjas zelf. Het is dan ook belangrijk dat u een werkjas draagt met een professionele uitstraling. Echter is de professionele uitstraling zeker niet het belangrijkste een werkjas moet namelijk veilig zijn en praktisch.

Werkjas voor verschillende omstandigheden

Natuurlijk is het zo dat er verschillende omstandigheden zijn. Sommige mensen werken op respectabel warme plekken en sommige mensen werken op extreem koude of winderige plekken. U kunt dan wel begrijpen dat u andere werkjassen nodig heeft. Het zelfde geldt dat u in de winter een andere jas aantrekt dan in de zomer. Daarom hebben wij ook verschillende soorten jassen in ons assortiment. Wij hebben namelijk deze werkjassen:

  • gevoerde werkjassen
  • ongevoerde werkjassen
  • overall
  • bodywarmer

De grotere leveranciers hebben vaak meerdere merken in hun assortiment. Twee van deze merken zijn Blacklader en Dassy, dit zijn de iets wat prijzigere jassen maar kwalitatief erg sterk. De goedkopere lijn die er is, is basiclijn, ook dit kan een juiste keuze zijn bij bijvoorbeeld binnenwerk en mider intensief gebruik.

Advies werkjas

Voor mensen die geen verstand hebben van werkjassen is het erg lastig om een goeie jas te kiezen die past bij de omstandigheid waar u zich in bevindt tijdens het werkproces. Bij veel regen tijdens het werk moet u namelijk kiezen voor een jas met een hoge MVP. Dit is belangrijk om te bekijken. Winddichtheid word ook uitgedrukt, Het is niet verstandig om te denken dat u altijd maar voor een hoge waterdichtheid en winddichtheid kiest bij uw jas. Want het ademend vermogen van een jas neemt hier ook vaak van af. Als u het dus niet echt nodig heeft wordt u als nog nat van uw eigen transpiratie. Online is veel informatie beschikbaar en op basis van de hierboven beschreven informatie kunt u de juiste keuze voor uzelf maken. Daarnaast kunt u uiteraard ook fysiek naar het betreffende bedrijf gaan en u laten adviseren als u dit wenst. We wensen u veel succes bij het maken van uw keuze voor de juiste werkjas