Een hoogslaper kan op veel manieren de perfecte oplossing zijn voor de kinderkamer. Maar ook voor de studentenkamer is een hoogslaper perfect. Het grootste voordeel van een hoogslaper is natuurlijk dat je nog vloerruimte overhoudt. In een kinderkamer is dat fijn omdat er dan heerlijk gespeeld kan worden. In een studentenkamer is dat fijn omdat je dan meer ruimte hebt voor je troep. Want laten we eerlijk zijn…

Een hoogslaper voor de studentenkamer

In een studentenkamer heb je vaak maar weinig ruimte. Dat is fijn, want de kamer is dan lekker overzichtelijk en je vertier zoek je toch buiten de deur. Maar in die kleine studentenkamer wil je natuurlijk én je bed én een bureau én je kledingkast kwijt. En dat kan nog wel eens problematisch worden. Denk dan eens aan een hoogslaper. Want onder een zo’n bed kun je van alles kwijt. Bijvoorbeeld je kledingkast. Zo heb je ruimte over voor je bureau. Of je kiest een bed waar je bureau goed onder past. Dan heb je een hoekje waar je fijn kunt studeren. Want dat is natuurlijk de reden dat je op kamers bent gaan wonen.

Een hoogslaper voor in de kinderkamer

Ouders zijn er het eerst en kiezen daarom altijd de beste (lees: grootste) kamer van het huis. Logisch natuurlijk. Maar een kind wil ook wat. Bijvoorbeeld lekker spelen in je eigen kamer. Met zo’n groot bed dat in de weg staat en de kasten die in de kamer moeten is dat nog wel eens lastig. Als je ouders een hoogslaper voor je neerzetten kun je heerlijk spelen in je eigen kamer. Je maakt gemakkelijk een prima hut onder je hoogslaper en je houdt nog vloerruimte over om heerlijk met je auto’s of je poppen te spelen. Ook kan je ervoor kiezen om je kledingkast onder je bed te plaatsen. Of ruime lades. Of zelfs een bureau waar je lekker aan kunt tekenen en knutselen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Hoogslaper

Een hoogslaper voor stellen

Wist je dat er zelfs tweepersoons hoogslapers te koop zijn? Wanneer je heel klein woont, bijvoorbeeld in een studio, moet je woekeren met de ruimte. Kies dan voor een tweepersoons hoogslaper. Je hebt dan, net als in de kinder- en studentenkamer, meer vloerruimte over voor andere spullen. Je kunt er bijvoorbeeld een bank onder kwijt. Of je boekenkasten. Want spullen heb je meestal genoeg, dat is het probleem niet. En voor de ruimte is dus ook vrij gemakkelijk een oplossing gevonden.