Wanneer jij, of iemand in je omgeving, te maken hebt gehad met een inbraak ben je wellicht geïnteresseerd in beveiligingscamera’s. Je wilt alles doen om te voorkomen dat er (nog eens) wordt ingebroken, dus je wilt je eigendommen bewaken met een camerasysteem. Het is logisch dat je alles wilt doen om jezelf, je woning en eigendommen te beschermen, maar zijn beveiligingscamera’s voor jou wel een musthave? We vertellen je in dit artikel graag waarom je wel, of juist niet moet gaan voor bewakingscamera’s.

Beveiligingscamera’s als gave gadget

Beveiligingscamera’s zijn geschikt om een woning of bedrijfspand op ieder moment in de gaten te kunnen houden. Dit kun je doen vanaf je computer, maar ook onderweg vanaf je telefoon. Dit is natuurlijk een superleuke gadget, doordat je altijd en overal kunt inloggen in het camerasysteem. Wanneer dit ook nog eens een gevoel van veiligheid geeft is dit natuurlijk mooi meegenomen.

 

Schijnveiligheid

Wanneer er echter gebruik gemaakt wordt van goedkope beveiligingscamera’s van slechte kwaliteit kan er misschien meer gesproken worden van ‘schijnveiligheid’ dan echte veiligheid. Als er slechts vage beelden worden opgenomen, of de camera’s kunnen eenvoudig worden gehackt of beschadigd kunnen worden zijn ze zinloos. Bewakingscamera’s kosten dan veel geld, maar leveren niets op. In dit geval kan er zeker niet gesproken worden van een wanna have. Als je echter gebruik maakt van een betrouwbaar bedrijf met kennis van zaken kunnen beveiligingscamera’s echter wél van toegevoegde waarde zijn.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Zorg er daarom voor dat je je altijd goed laat informeren wanneer je beveiligingscamera’s overweegt aan te schaffen. Tien slechte beveiligingscamera’s kosten in de meeste gevallen zelfs meer dan 5 goed geïnstalleerde camera’s van goede kwaliteit. Dan zorg je ervoor dat een beveiligingscamera niet alleen een leuke gadget is, maar ook nog eens bruikbare beelden oplevert.

 

Kies de juiste beveiligingscamera’s

Er zijn zeer veel verschillende soorten beveiligingscamera’s. Wanneer je besluit om deze aan te schaffen, laat je dan goed informeren over welke camera’s in jouw situatie het meest geschikt zijn. Een binnencamera moet bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan een buitencamera. Wanneer de camera op een vandalismegevoelige plaats opgehangen moet worden kan gekozen worden voor een domecamera, die hier beter tegen bestand is dan bijvoorbeeld een grote infraroodcamera. Een infraroodcamera is daarentegen beter geschikt wanneer er in het donker echt haarscherpe beelden opgenomen moeten worden. Voor grotere objecten wordt meestal gekozen voor een combinatie van verschillende camera’s. Iedere plek rondom het pand vereist dan een andere camera.