Op jullie bruiloft nodigen jullie natuurlijk al jullie vrienden, familie en kennissen uit. En het is natuurlijk wel zo leuk als die gasten een leuke boodschap kwijt kunnen aan het bruidspaar. Dat kan doormiddel van een gastenboek. Een gastenboek heb je in vele verschillende vormen. Het fijne aan een gastenboek op je bruiloft is dat jullie altijd de fijne herinneringen van jullie mooie dag kunnen ophalen. Het is tenslotte de mooiste dag uit jullie leven! Het is ook leuk om als jullie eenmaal een aantal jaar getrouwd zijn dit boek te delen met de vrienden, familie en kennissen die er toen in hebben geschreven. Eén ding staat vast… bij elke trouwerij hoort een gastenboek.

Het klassieke gastenboek

Ook het klassieke gastenboek is in heel veel vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Dun, dik, rond, vierkant, hartvormig, met tussen bladen of zonder, met tekst of blanco, etc. Het klassieke gastenboek is veelal met tussenblad en zonder tekst en heeft dus blanco bladeren. De omslag is meestal in ivoor of wit en is luxe afgewerkt met bijvoorbeeld tule of een motief. Vaak lijkt het op een fotoalbum, van oudsher werden hier ook de felicitatiekaarten ingeplakt.

Gemoderniseerd

De laatste jaren zie je steeds vaker moderne gastenboeken op bruiloften. Namelijk de vierkante gastenboeken, die vrij dun zijn en veelal van witte pagina’s zijn voorzien. Vaak een stuk goedkoper dan de klassieke albums en daarmee voor een breder publiek aantrekkelijk. Wist je trouwens dat de meeste gastenboeken ook geschikt zijn om te decoreren met foto’s? Markeer hiervoor op enkele pagina’s gedeelten waar gasten niets kunnen schrijven. Zo kun je later de foto’s erbij plakken.

Alternatieve gastenboeken

Ook populair zijn de alternatieve gastenboeken. Wat dacht je van een gastenboek in de vorm van een hartvormige puzzel. Leuk om later nog eens mee te gaan puzzelen. Ook leuk is het gastenboek in de vorm van een fotolijst.

Meer bruiloft inspiratie

De bruiloft is de mooiste dag uit jouw leven, het aandenken hieraan is dus heel erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een houten wensboom. Aan deze wensboom kan je hartjes ophangen met de boodschap van de gasten. Leuk om thuis een prominente plek te geven en het af en toe weer op te lezen. Er zijn zelfs bruiloft aandenkens verkrijgbaar in een Jenga thema. De gasten kunnen hun boodschap en lieve woorden op één van de houten blokjes schrijven. Later kunnen jullie een spel spelen én alle lieve woorden teruglezen met dit speciale gastenboek. Vergeet niet de pennen neer te leggen!