We leven in een wereld die alleen maar door lijkt te draaien met internet. Als er geen internet zou zijn, zou iedereen stoppen en niet meer weten waar de aarde nog meer van blijft draaien. Zonder internet abonnement zou je dus ook niet kunnen ‘overleven’.

Waarom niet te overleven zonder internet abonnement?

Het klinkt nogal drastisch, natuurlijk: niet meer kunnen leven zonder internet abonnement. Maar zonder internet vallen bijna alle bedrijven stil. De meeste data staat opgeslagen in de ‘cloud’. En hoewel dat letterlijk ‘de lucht’ is, kun je niet bij de lucht zonder het internet. Bedrijven stoppen met werken, en de economie valt in elkaar.

Zonder werk geen geld, geen geld…

…geen eten, geen huis, geen douche. Ook deze gedachtegang is nogal zwart: stel, je hebt geen internet abonnement. Dan heb je ook geen internet. Zojuist is geconcludeerd dat bedrijven zonder internet niet of nauwelijks functioneren. Dat betekent dat veel mensen overbodig worden, want hun werkzaamheden bestaan alleen maar uit internet. Zij worden ontslagen, hebben daardoor geen inkomen. Zonder inkomen geen geld, en zonder geld ben je natuurlijk helemaal verder van huis. Heel ver van huis, namelijk: geen huis.

Sluit dus een internet abonnement af

Kort gezegd is een internet abonnement heel erg belangrijk. Ik zou het ook anders zien. Dat we met z’n allen in de maatschappij zonder internet zouden kunnen. Net zoals onze ouders en grootouders, en eigenlijk iedere andere generatie dan de onze. Maar helaas is dat niet zo. De mens is doorontwikkeld, en misschien wel óverontwikkeld, wat maakt dat we het internet nodig hebben om te kunnen overleven. Het internet abonnement is onze grootste vriend én vijand tegelijkertijd. We zouden moeten kunnen zeggen: doe het weg. Vind een andere oplossing. Maar waarschijnlijk is het daarvoor te laat, want we worden met z’n allen opgeslokt in de wereld der internet abonnement. Dat geeft niet, want het werkt. Houd het in stand. Ga ervoor. Overleef.